Je het nodig
150 gram havervlokken
50 gram havermout
200 gram noten, zaden en pitten (bijv. walnoten, hazelnoten, paranoten, zonnebloempitten, pompoenpitten)
3 volle el kokosolie
1 hand kokossnippers
2 handjes gedroogde cranberries
2 handjes rozijnen
1 tl vanillepoeder
1 tl kaneel of speculaaskruiden
snuf zout
Optioneel
1 handje gepofte quinoa of rijst
Zo maak je het
Verwarm je over voor op 175 graden. Meng de havervlokken en de havermout in een grote kom. Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg daar de kaneel/speculaaskruiden, vanillepoeder en zout aan toe. Zet het vuur uit. Doe dan de noten en zaden erbij en meng goed door elkaar. Voeg dit mengsel toe aan het havermout-havervlokkenmengsel en meng goed door elkaar. Doe dan de cranberries, rozijnen en kokossnippers erbij en evt. de gepofte rijst of quinoa.
Leg wat bakpapier op je bakplaat en verspreid het mengsel over je bakplaat. Zet het in de oven. De totale baktijd is 15-18 minuten, maar schep het mengsel elke 5 minuten even om zodat de granola overal mooi bruin wordt. Laat daarna helemaal afkoelen en bewaar in een goed afgesloten weckpot.
EET SMAKELIJK!
