Apfelstrudel met hazelnoot

Apfelstrudel

Apfelstrudel is een typisch Duits gerecht dat vaak in de winter wordt gegeten. De dag dat ik deze Apfelstrudel maakte, was het een warme dag in september. En hij smaakte net zo lekker als in de winter :)

Je hebt nodig

1 rol vegan bladerdeeg
2,5 appel
3 handjes rozijnen, 5 min. geweld in heet water
50 gram hazelnoten
1 tl kaneel
2 el kokosbloesemsuiker
1/2 tl vanillepoeder
1 el gesmolten (geurloze) kokosolie

Voor de vanillesaus:

250 ml plantaardige melk (bijv. haver-, amandel- of sojamelk)
1 el maizena
2 el kokosbloesemsuiker
1/2 tl vanillepoeder of het merg van 1 vanillestokje
1 tl vanille-extract

Zo maak je het

Doe de hazelnoten in een koekenpan en rooster ze een paar minuten. Let op dat ze niet aanbranden. Snijd de appels in kleine stukjes en meng deze in een kom met de rozijnen, kaneel, kokosbloesemsuiker en vanillepoeder. Verwarm nu de oven voor op 200 graden.
Heb je hazelnoten met een velletje gebruikt? Dan kun je de velletjes er met een keukenpapiertje afhalen door eroverheen te wrijven. Snijd de hazelnoten vervolgens in grove stukjes en voeg ze toe aan het appelmengsel.
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Schep de vulling iets onder het midden van het bladerdeeg en vouw hem dan dicht. Smeer de strudel in met wat kokosolie en sprenkel er wat kokosbloesemsuiker overheen.

Zet in de oven voor 20-25 minuten of tot de bovenkant mooi bruin is.

EET SMAKELIJK!

Terug naar Recepten