
De traditionele appeltaart is superlekker maar niet zo gezond. Daarom maakte ik deze gezondere variant die je ook prima als ontbijt kunt eten!
Je hebt nodig
Een springvorm van 18 cm
Voor de bodem + crumble:
75 gram havermeel
75 gram speltmeel
125 gram havermout
80 gram gesmolten kokosolie
75 gram kokosbloesemsuiker
1 el bakpoeder
1 (vegan*) ei
1 el ahornsiroop
snuf zout
Voor de vulling:
2 goudreinetten
100 gram rozijnen, geweekt in warm water
2 tl kaneel
2 el kokosbloesemsuiker
Zo maak je het
Maak eerst de vulling. Snijd hiervoor de appels in kleine stukjes. Doe deze in een kom en voeg de rozijnen, kaneel en kokosbloesemsuiker toe. Roer goed door elkaar en zet weg.
Bekleed de bakvorm aan de onderkant met een vel bakpapier en smeer de randen in met kokosolie. Verwarm de oven op 175 graden.
Doe het havermeel, speltmeel, havermout, kokosbloesemsuiker, zout en bakpoeder bij elkaar in een mengkom en roer goed door elkaar (ik gebruik hiervoor een keukenmachine). Voeg de kokosolie, het (vegan) ei en de ahornsiroop toe en meng weer goed door elkaar tot je een kruimelig deed hebt.
Bekleed nu de bodem en de randen van de bakvorm met 2/3 van het deeg. Doe de vulling erin en verkruimel de rest van het deeg over de vulling.
Zet de taart voor 45 minuten in de oven tot hij goudbruin is.
EET SMAKELIJK!
*een vegan ei maak je zo: meng 1 el chiazaad in 3 el water. Roer door elkaar en laat 15 minuten staan. OF gebruik 50 gram gepureerde banaan OF gebruik 50 gram biologische appelmoes.