
Als het buiten weer donker, koud en nat wordt, dan kun je mij niet blijer maken dan met warme ontbijtjes zoals deze. De geur van kaneel en speculaas door je huis doet ook wonderen voor je blue mondays-humeur!
Je hebt nodig
2 grote of 3 kleine appels
2 peren (ik gebruikte Conference)
100 gram havermeel
150 gram havervlokken
2 el amandelmeel
2 handjes rozijnen, 10 min. geweld in heet water
1 handje walnoten, gebroken
80 ml kokosolie
1 el kokosbloesemsuiker
2 el ahornsiroop
3 tl kaneel
2 tl speculaaskruiden
ovenschaal van ong. 23x18
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de appels en peren en snijd ze in stukjes. Doe ze samen met de rozijnen en de gebroken walnoten in een ovenschaal en strooi hier 2 tl kaneel en 1 tl speculaaskruiden overheen. Roer goed door elkaar en zet even weg.
Voor de crumble meng je het havermeel, havervlokken, amandelmeel, kokosbloesemsuiker, ahornsiroop, kokosolie en de overige speculaaskruiden en kaneel door elkaar in een kom. Verdeel dit over het appel-perenmengsel. Zet het voor 25-30 minuten in de oven en laat een beetje afkoelen voordat je het opeet. Lekker met een beetje kokosyoghurt of een andere plantaardige yoghurt.
Eet dit als ontbijt of als toetje of gewoon wanneer je er trek in hebt!
EET SMAKELIJK!