
Jarenlang ben ik op zoek geweest naar hét recept voor het lekkerste bananenbrood. En eindelijk, na heel veel geprobeerd en geproefd te hebben, kan ik zeggen dat ik het nu echt heb gevonden. Ik deel hem graag!
Je hebt nodig
300 gram speltbloem
90 gram kokosbloesemsuiker
3 rijpe bananen, geprakt
2 el kaneel
1,5 el rauwe cacaopoeder
20 gram bakpoeder
125 gram plantaardige (room)boter (bijv. van Violife), gesmolten
75 ml amandelmelk
2 el ahornsiroop
60 gram chocoladedruppels
50 gram walnoten of pecannoten
snuf zout
1 tl baking soda
1 el appelazijn
cakevorm van 30 cm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe in een grote kom de speltbloem, kokossuiker, kaneel, bakpoeder, cacao en zout en roer door elkaar. Voeg dan de natte ingrediënten toe: de geprakte bananen, gesmolten boter, amandelmelk en ahornsiroop. Meng door elkaar (met de hand of met een keukenmachine).
Strooi dan een theelepel baking soda over het beslag en giet daarover een eetlepel appelazijn. Het gaat nu schuimen. Roer nog even door elkaar. Voeg tot slot de chocoladedruppels en de walnoten of pecannoten toe. Roer nog even door elkaar en giet dan over in een met bakpapier beklede cakevorm.
Zet hem in de oven en laat hem in ongeveer 40-45 minuten gaar worden. Draai de cakevorm na 30 minuten om in de oven (sommige ovens verwarmen niet even goed aan alle kanten. Op deze manier wordt hij aan beide kanten even goed gaar). Gebruik een sateprikker om te kijken of je bananenbrood goed gaar is. Komt hij er droog uit, dan is hij goed. Blijft er wat beslag aan plakken, zet hem dan nog even terug in de oven.
EET SMAKELIJK!