Blauwe bessencake

Blauwe messencake

Als ik onderweg ben dan neem ik graag iets mee om tussendoor te snacken. Het is goedkoper, gezonder en als vegan weet je gewoon nooit of er überhaupt wel iets voor jou in het aanbod zit, waar je ook bent. Better safe than sorry!

Deze cake met blauwe bessen is echt superlekker en je kan hem heel makkelijk invriezen. Tip: snijd hem in plakjes en verpak per 2 in een ziplockzakje in de vriezer. Omdat ik altijd meerdere snacks in de vriezer heb liggen, schrijf ik op elk zakje wat erin zit, want eenmaal ingevroren is het soms compleet onherkenbaar :)

Je hebt nodig

Cakevorm van 20 of 25 cm

125 gram speltmeel (of ander meel)
125 gram speltbloem
100 gram kokosbloesemsuiker
100 ml kokosolie
175 ml amandelmelk
1 tl vanille-extract
2 el maizena
1 el bakpoeder
snuf zout
175 gram blauwe bessen (geen diepvries)
1 handje pecannoten, gebroken
1 handjes chocoladedruppels of stukjes chocola van 85% cacao

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden. Doe het speltmeel, speltbloem, kokosbloesemsuiker, bakpoeder en zout in een kom en meng door elkaar. Meng in een schaaltje de maizena met een klein scheutje amandelmelk. Voeg de maizena, de overige amandelmelk, kokosolie en vanille-extract toe aan de droge ingrediënten en meng goed door elkaar. Voeg dan de pecannoten en de chocoladedruppels toe en meng nog even goed door elkaar. Spatel tot slot de blauwe bessen voorzichtig door het beslag. Giet het over in een cakevorm en zet voor 40-45 minuten in de oven. Laat even afkoelen voordat je je mes erin zet.

EET SMAKELIJK!

Terug naar Recepten