Blueberry-apple crumble

Blueberry crumble

Crumbles zijn echt mijn favoriet! Zo vind je op mijn site verschillende recepten voor crumbles, allemaal net even anders en allemaal even lekker. Deze keer ging ik aan de slag met blauwe bessen, appel en pacannoten.

Je hebt nodig

Voor de vulling

400 gram blauwe bessen
1 grote appel (bijv. goudrenet)
30 gram kokosbloesemsuiker
2 el maizena
1 tl vanille-extract

Voor de crumble

100 gram pecannoten
100 gram havervlokken
100 gram haver- of speltmeel
8 el gesmolten kokosolie
3 el ahornsiroop
1 tl kaneel

ovenschaal

Zo maak je het

Was de appel en snijd in kleine stukjes. Doe samen met de blauwe bessen in een kom en voeg de kokosbloesemsuiker en het vanille-extract toe. Meng de maizena met 2-3 el water en voeg dan toe aan het mengsel. Roer goed door elkaar en schenk het over in de ovenschaal.

Verwarm je oven op 180 graden.

Voor de crumble-laag gebruik ik een keukenmachine, maar je kan het ook met de hand doen. Breek de pecannoten in grove stukjes. Doe alle droge ingrediënten, inclusief de pecannoten, in een kom en meng goed door elkaar. Roer de kokosolie, ahornsiroop en de kaneel erdoor tot je een mooi kruimelig geheel krijgt. Verdeel het met je handen over het fruitmengsel. Zet het voor ongeveer 40 minuten in de oven of totdat je de bovenkant goudbruin is geworden.

Serveer met plantaardige yoghurt.

EET SMAKELIJK!

Terug naar Recepten