Chiapudding for breakfast

Chiapudding

Dit easy-peasy ontbijtje maak je de avond van tevoren in (let op!) slechts 5 minuten! Je kunt hier minimaal 2 keer van eten.

Je hebt nodig

5 el chiazaad
300 ml amandelmelk (ongezoet)
1-2 el amandelpasta
2 rijpe bananen
200 gram diepvriesfruit naar keuze

Toppings

homemade granola
vers fruit (bijv. blauwe bessen, aardbeiden, banaan, kiwi, mango,…)
kokosschaafsel
noten/zaden/pitten
stukjes pure chocola (min. 70% cacao)

ZO MAAK JE HET

Doe de amandelmelk, de amandelpasta, de bananen en het diepvriesfruit in een blender of foodprocessor en maal fijn tot het een mooi geheel is geworden. Voeg dan 5 el chiazaad toe en roer er goed doorheen. Schenk over in een weckpot en laat een nachtje in de koelkast staan. De volgende dag schenk je wat over in een kommetje en garneer je de pudding met de toppings die jij lekker vindt.

Dit ontbijt is ook zeer geschikt om mee te nemen naar je werk. Doe het dan in laagjes in een pot/bakje (laagje pudding, laagje fruit, laagje amandelpasta, laagje…). Doe de granola/noten/zaden/pitten bovenop zodat het nog lekker knapperig blijft.

EET SMAKELIJK!

Terug naar Recepten