
Deze versie van American pancakes is echt zoooo lekker en een heel goed idee wanneer je iets te vieren hebt! Eet het als ontbijt of als lunch of als avondeten, why not?!
Je hebt nodig
Voor 12 pancakes
Droge ingrediënten:
400 gram speltbloem
75 gram rauwe cacaopoeder
30 gram bakpoeder
2 tl kaneel
snuf zout
1 tl baking soda
Natte ingrediënten:
550 ml sojamelk of de barista-versie van havermelk
20 ml appelazijn
75 ml ahornsiroop
Chocoladesaus:
100 gram pure vegan chocola
1 tl kokosolie
Garnering:
Handje geroosterde hazelnoten, grof gesneden
Vers fruit zoals aardbeien, frambozen of blauwe bessen
Zo maak je het
1. Doe de droge ingrediënten bij elkaar in een kom en mix met een grote garde door elkaar.
2. Doe de natte ingrediënten in een maatbeker en mix ook deze met een garde door elkaar.
3. Voeg de natte ingrediënten bij de droge in een grote kom en meng goed door elkaar. Het beslag moet een beetje dik zijn (voeg anders nog een beetje speltbloem toe). Laat het beslag 20 minuten rusten.
4. Verwarm in een koekenpan een beetje olie (ik gebruik ontgeurde kokosolie). Roer het beslag nog even door elkaar en schep dan met een ijslepel (of 2 eetlepels) vier bolletjes beslag in de pan. Laat er genoeg ruimte tussen, want ze lopen nogal uit.
5. Wanneer je aan de bovenkant kleine bubbels ziet verschijnen, kun je ze omdraaien. Het is bij deze kleur pancakes een beetje lastig te zien wanneer ze gaar zijn, maar de bubbeltjes zijn dus een goed uitgangspunt. Het is een beetje proberen en aanvoelen. Bak de andere kant ook in een paar minuutjes gaar. Ga door tot het beslag op is, je kunt hier ongeveer 12 pancakes van bakken.
6. Voor de saus smelt je de chocola met de kokosolie au-bain-marie.
7. Stapel 4 pancakes op elkaar en giet er wat chocoladesaus overheen. Versier met toppings als geroosterde hazelnoten, kokossnippers, vers of gedroogd fruit of iets anders wat je lekker vindt.
EET SMAKELIJK!