
Soep kan altijd, zeker deze voedzame groene rakker boordevol vitamientjes!
Je hebt nodig
2 courgettes
200 gram diepvries fijne tuinerwtjes
150 gram verse bladspinazie
1/2 avocado
1 ui
1 teentje knoflook
1 groentebouillonblokje
1 liter water
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl hot currypoeder
1 tl mediterrane kruiden
peper en zout
Zo maak je het
Doe het water in de waterkoker en zet aan. Snijd de courgette in stukjes en snipper de ui. Fruit de ui in een pan met wat (kokos)olie). Zet het vuur laag, dan wordt de ui zoeter. Voeg na een paar minuten de knoflook, de kruiden en de blokjes courgette toe en roer een paar keer om. Voeg dan de helft van het gekookte water toe en verkruimel ook het bouillonblokje in de pan. Laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg dan de rest van het water toe, de tuinerwtjes en de spinazie. Als de spinazie is geslonken, zet je het vuur uit en voeg je de halve avocado toe. Zet tot slot de staafmixer in de soep en mix tot je een mooie egale soep hebt.
Breng op smaak met peper en zout.
Garneer met wat peterselie en serveer met wat (geroosterd) brood).
EET SMAKELIJK!