
Tofu staat bij ons regelmatig op tafel. Deze variant is echt de moeite waard om een keer te proberen als je eens iets anders wilt dan tofu gemarineerd in tamari. Hij heeft een beetje een zoete bite en is absoluut kids-proof!
Je hebt nodig
1 blok biologische tofu (375 gram)
3-4 el maizena
3 el sojasaus/tamari
1 el ahornsiroop
1-2 el bbq-saus (ik gebruik die van Callowfit)
Zo maak je het
Haal de tofu uit de verpakking en laat goed uitlekken. Dep met wat keukenrol droog. Snij vervolgens in blokjes en doe in een kom. Strooi de maizena eroverheen en schep goed om zodat alle blokjes gemarineerd zijn in de maizena. Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan en bak de tofublokjes goudbruin. Zet het vuur laag en voeg de sojasaus/tamari, ahornsiroop en bbq-saus toe. Roer goed door elkaar en bak nog 1-2 minuutjes.
Serveer met wat rijst (met pasta kan ook) en groenten (zoals deze sajoer boontjes).
EET SMAKELIJK!