Frambozen-kruimeltaart

Frambozenkruimeltaart

Dankzij bevroren fruit hoef je nooit te wachten tot de zomer voor zomerse lekkernijen. Deze heerlijke frambozen-kruimeltaart smaakt dan ook prima in de winter ;)

Je hebt nodig

400 gram speltbloem
75 gram amandelmeel
125 gram kokosbloesemsuiker
1 el bakpoeder
rasp van 1 citroen
200 ml kokosolie
snuf zout

Voor de vulling

450 gram diepvries-frambozen
2 el ahornsiroop
1 el rietsuiker (of basterdsuiker als je dit niet hebt)

Zo maak je het

Laat de bevroren frambozen in een kom licht ontdooien.

Doe ik een kom het speltbloem, amandelmeel, kokosbloesemsuiker, bakpoeder, rasp van citroen en zout in een kom en roer door elkaar. Smelt de kokosolie in een pannetje en roer dit (met een keukenmachine) erdoorheen zodat een kruimelig deeg ontstaat. Leg het deeg 10 minuutjes in de koelkast zodat het wat harder wordt. Doe het niet langer dan 10 minuten, want dan wordt de kokosolie te hard en kun je er niet zoveel meer mee.

Bekleed ondertussen een bakvorm of bakblik van ongeveer 23x23 cm met bakpapier en vet de randjes in met kokosolie. En verwarm de oven voor op 180 graden.

Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in tweeën, waarvan een helft iets meer mag zijn. De kleinere helft gebruik je voor de bodem. Verdeel dit op de bodem van het bakblik en druk het een beetje aan. Meng de frambozen met de ahornsiroop en verdeel dit over de bodem. Doe een eetlepel rietsuiker over de andere deeghelft (voor het kraak-effect), kneed het een beetje door elkaar en verkruimel dit over de frambozenlaag. Zorg dat het deeg overal mooi verdeeld is. Het is niet erg als je nog stukjes frambozen ziet.

Zet de bakplaat in de oven voor ongeveer 35 minuten of tot de bovenkant een mooi bruin laagje heeft. Voor een shiny effect kun je de bovenkant met een kwastje nog licht insmeren met amandelmelk.

Laat de taart afkoelen en snij in stukjes.

ENJOY!

Terug naar Recepten