
Deze ontbijtmuffins zijn simpel, voedzaam, lekker en snel klaar! Je kunt ze per stuk invriezen en de avond van tevoren uit de vriezer halen (laten ontdooien in de koelkast). Toch vergeten? Op warme dagen kun je hem ook in je tas laten ontdooien ;)
Je hebt nodig (voor 7 muffins)
100 gram havermeel (of meel naar keuze)
100 gram boekweitmeel (of meel naar keuze)
2 el amandelmeel
1 banaan
2 eieren
4 dadels, ontpit
100 ml amandelmelk
2 el citroensap
2 tl bakpoeder
1 tl kaneel/speculaaskruiden/Chinese 5-spices
100 gram frambozen (bevroren)
handje pecannoten
snuf zout
7 muffinvormpjes
Zo maak je het
Week de dadels 10 minuten in heet water. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de banaan, eieren, dadels, amandelmelk en citroensap bij elkaar in een mixer en mix het geheel luchtig. Giet over in een grote mengkom en voeg de meelsoorten, bakpoeder, kaneel en een snufje zout toe. Meng tot een samenhangende mix. Voeg tot slot de frambozen en de pecannoten toe en meng met een houten lepel door het mengsel. Verdeel over de muffinvormpjes en bak ze in 25 minuten mooi bruin!
EET SMAKELIJK!