
Dit gerecht lijkt misschien ingewikkeld, maar is het absoluut niet. Wat het wel is: heerlijk, verrassend en kids-proof!
Het recept is voor 4 gevulde tortilla’s, maar in een pak zitten meestal 8 wraps, dus dan verdubbel je de ingrediënten.
Je hebt nodig
4 medium vegan tortilla’s (liefst volkoren)
1/2 courgette
1 gele paprika
1 ui
1 teen knoflook
1 klein blikje linzen
3 lente-uitjes
250 ml tomatenpassata
10 cherry tomaatjes
1 avocado
1 tl picadillo (van Jonnie Boer)
optioneel: chilipeper
grote muffinvorm of bakvaste schaaltjes
Voor de vegan kaassaus (recept komt van @elavegan)
180 ml kokosmelk
20 gram edelgistvlokken
2 el tapiocazetmeel
1/2 tl zeezout
1/2 tl uienpoeder
1/4 tl knoflookpoeder
1/4 tl gerookte parikapoeder
voor de kleur: 1/2 tl kurkumapoeder
Zo maak je het
Voor de tortillabloemen heb je een grote muffinvorm nodig of bakvaste schaaltjes. Vouw de tortilla’s als een bloem in elkaar en zet ze rechtop in de muffinvorm.Probeer ze een beetje in vorm te krijgen, maar pas op dat ze niet scheuren. Zet ze in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak ze in 12 minuten lichtbruin. Hierdoor worden ze krokant.
Snipper de ui en snijd de lente-ui fijn. De lente-uitjes zet je even weg, die gebruik je als garnering. Snij de courgette en de paprika in kleine stukjes. Verwarm een beetje olie in een wokpan en fruit hierin de ui glazig en voeg na een minuut de knoflook toe. Bak een minuutje mee en voeg daarna de courgette en de paprika toe. Bak het geheel in een paar minuten gaar en roer regelmatig om. Voeg dan de linzen toe en roer nog een paar keer goed door elkaar. Voeg dan de cherry-tomaatjes, de tomatenpassata en een tl picadillo toe en evt. wat chilipoeder naar smaak. Schil de avocado en snijd in stukjes of plakjes.
Vegan kaassaus
Doe alle ingrediënten voor de kaassaus in een pannetje en mix alles met een garde goed door elkaar. Zet dan het vuur aan en breng aan de kook. Blijf continu roeren en eenmaal aan de kook zet je het vuur laag. Je merkt dat het mengsel snel dik en ‘stretchy’ wordt. Haal het dan meteen van het vuur, anders wordt het te dik.
Haal de tortilla’s uit de vorm en vul ze met de vulling. Garneer met vegan kaassaus, stukjes avocado en lente-ui.
EET SMAKELIJK!