
Noodles en soep zijn echt een heerlijke combinatie. Dit gerecht is gezond en vullend, dus deze kun je prima neerzetten als avondmaaltijd.
Je hebt nodig
Voor de gemarineerde tofu:
1 stuk biologische tofu (375 gram)
50 ml tamari/sojasaus
1 teen knoflook
1 el ahornsiroop
Voor de soep
270 gram ramen noodles
250 gram kastanjechampignons
1 grote paksoi
1 grote sjalot
2 tenen knoflook
1,5 liter groentebouillon (let op dat je bouillonblokjes zonder gist gebruikt!)
400 ml kokosmelk
1 tl kerriepoeder
2 tl kurkuma
1 tl gemberpoeder
snuf zout
Voor de garnering
1 gesneden lente-ui
1 el gebakken uitjes
sesamzaadjes
Zo maak je het
Meng in een kom de tamari en de ahornsiroop en pers hier 1 teentje knoflook in uit. Haal de tofu uit de verpakking en druk voorzichtig het vocht eruit. Wikkel hem vervolgens in keukenpapier en druk weer lichtjes om het overtollige water eruit de krijgen. Snij de tofu dan in blokjes en roer ze door de marinade. Zet even weg.
Snij de sjalot fijn en de paksoi in stukjes. Maak de kastanjechampignons schoon en snij ze in plakjes. Verhit wat kokosolie in een wokpan en fruit de sjalot aan. Voeg 2 tenen geperste knoflook toe en bak deze even mee. Voeg dan de gesneden kastanjechampignons toe en bak een paar minuten tot ze zacht zijn. Zet het vuur uit.
Ondertussen bak je de blokjes tofu in een koekenpan tot ze lichtbruin zijn.
Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de kurkuma, kerriepoeder, gemberpoeder en zout toe. Voeg dan het mengsel uit de wokpan toe en laat een paar minuutjes op laag vuur sudderen. Voeg dan de noodles toe en kook ze mee zoals aangegeven op de verpakking (ong. 4 minuten). Voeg dan de kokosmelk toe en de gesneden paksoi en laat nog heel even meesudderen. Proef of de soep op smaak is.
Schenk de soep in een kom, strooi er wat blokjes tofu overheen en garneer met wat gesneden lente-ui, gebakken uitjes of sesamzaad.
EET SMAKELIJK!