Gouden ontbijttaartjes

Gouden ontbijttaartjes

Deze gouden ontbijttaartjes zijn zoet en licht pittig tegelijk. Een heerlijk ontbijtje bij herfstachtig weer :)

Je hebt nodig (voor 4 minitaartjes)

2 rijpe bananen
150 gram havermout
50 gram speltbloem
1,5 el chiazaad
350 ml amandelmelk
1 tl bakpoeder
1 tl baking soda
1 el appelazijn
3 el amandelpasta
2 el ahornsiroop
2 tl golden spices mix (*klik hier voor het recept)
snuf zout

Optioneel

40 gram extra pure vegan chocoladedruppels
1 hand pecannoten, gebroken

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden.
Prak de bananen in een kom. Voeg daar de amandelpasta en ahornsiroop aan toe en roer goed door elkaar. Schenk de amandelmelk erbij en roer weer goed door elkaar. Doe dan het chiazaad, de havermout, de golden spices en het snufje zout erbij en roer goed door elkaar, blijf nog wat langer roeren zodat het chiazaad niet aan elkaar blijft plakken. Voeg nu de spelbloem, en het bakpoeder toe en roer weer door elkaar. Strooi een theelepel baking soda over het beslag en doe daar meteen de appelazijn overheen. Het gaat nu schuimen en dat is mooi, want daarmee wordt het luchtig. Roer weer even door elkaar. Voeg de chocoladedruppels en de pecannoten toe en verdeel het beslag over vier kleine springvormpjes. Druk er eventueel nog wat chocoladedruppels aan de bovenkant in. Zet het in de oven voor 25-30 minuten.

EET SMAKELIJK!

Terug naar Recepten