Je hebt nodig (voor 4 personen)
225 gram noodles van zilvervliesrijst (bijv. die van Fairtrade)
200 gram sugarsnaps
1 grote broccoli
375 gram biologische tofu
1 teen knoflook
1 tl honing
een paar eetlepels sojasaus of tamari
sesamzaad
Optioneel
100 gram taugé
Zo maak je het
Haal de tofu uit de verpakking en laat goed uitlekken. Snijd de roosjes van de broccoli en doe ze in een pan met water. Haal de topjes van de sugarsnaps en doe ook deze in een pan met water. Doe voor de marinade van de tofu wat sojasaus/tamari samen met een theelepel honing en een geperst teentje knoflook in een diep bord. Roer dit door elkaar. Snijd vervolgens de tofu in plakken en leg ze in de marinade. Bak de tofu in wat (ontgeurde) kokosolie op laag vuur in een koekenpan aan beide kanten goudbruin. Kook ondertussen de sugarsnaps en de broccoli in 3-5 minuten gaar. Bereid de noodles (deze zijn het snelst klaar) zoals op de verpakking.
Het is een beetje timen dat alles tegelijk klaar is, maar dan heb je ook wat!
Serveer als volgt: begin met de noodles. Doe daar overheen de broccoli en daarop de sugarsnaps en leg een paar plakjes tofu kruislings bovenop. Maak af met wat sesamzaad en eventueel wat taugé. Voeg naar smaak wat sojasaus/tamari toe.
EET SMAKELIJK!
