Homemade tomatensoep

Tomatensoep

Deze tomatensoep is veruit de populairste van alle soepen bij kinderen!

Je hebt nodig (voor een flinke pan)

grote pan
staafmixer

10-12 grote trostomaten (liefst een beetje zacht)
2 rode paprika’s
1 rode/roze ui
1 groentebouillonblokje zonder gist (zonder E-621)
1 blikje tomatenpuree (140 gram)
250 ml kokosmelk
wat verse basilicum
kokosolie

Zo maak je het

Verwarm de oven op 240 graden. Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de bolle kant naar boven op een bakplaat en zet ze in de oven tot de velletjes zwartgeblakerd zijn. Hoe lang dat duurt, verschilt, maar zeker 20 minuten. Check om regelmatig of ze al goed zijn.

Snij ondertussen de tomaten in grove stukken. Snipper de ui en bak deze in een beetje kokosolie op laag vuur glazig. Voeg dan de gesneden tomaten toe en roer om. Zet het deksel op de pan en laat op laag tot middelhoog vuur zachtjes pruttelen. Roer zo nu en dan om. Brokkel na ongeveer een kwartiertje het groentebouillonblokje door de tomaten en roer weer om. Als de tomaten helemaal zacht zijn, zet dan het vuur uit. Vergeet de paprika’s niet uit de oven te halen om af te koelen!

Als de paprika’s afgekoeld zijn, haal dan de velletjes eraf en snij ze in reepjes. Voeg de paprika, de tomatenpuree, de kokosmelk en de basilicum bij de tomaten en pureer met een staafmixer tot een romige soep.

EET SMAKELIJK!

Terug naar Recepten