Italiaanse bruschetta's

Bruschetta

Bruschetta’s brengen me altijd even terug naar het prachtige Toscane waar wij regelmatig naartoe op vakantie gaan. Een heerlijk gerecht als lunch of voor bij de borrel en je hebt maar vijf ingrediënten nodig!

Je hebt nodig

1 ciabatta
3 grote trostomaten
bakje basilicumblaadjes
100 ml olijfolie van goede kwaliteit
2 tenen knoflook
evt. knoflookpoeder (als je van veel knoflook houdt ;)

Zo maak je het

Doe de olijfolie in een kom en pers hierin 1 teen knoflook uit. Voeg voor extra knoflooksmaak nog wat knoflookpoeder toe. Roer goed door elkaar en zet even weg. Snijd de ciabatta in plakjes. Smeer met een bakkwast de stukjes ciabatta in met olijfolie aan beide kanten. Laat ze nu even staan zodat de smaak goed in het brood trekt.

Maak ondertussen de tomatensalsa. Als je het hebt, kun je hiervoor een keukenmachine gebruiken. Was de tomaten en de basilicumblaadjes en snijd de tomaten in stukken. Doe ze in de keukenmachine (of, als je die niet hebt, snijd de tomaat dan in kleinere stukjes evenals de baslicumblaadjes) samen met de basilicumblaadjes en het andere teentje knoflook. Druk een paar keer op de pulse-knop van je machine totdat je salsa het gewenste formaat stukjes heeft bereikt. Giet wat vocht eruit en je salsa is klaar.

Bak nu de broodjes. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur. Doe de broodjes in de pan en bak ze in een paar minuten mooi goudbruin. Draai ze regelmatig om zodat ze niet verbranden.

Leg de broodjes op een bord of serveerplank en schep op elk broodje wat salsa. Serveer meteen.

EET SMAKELIJK!

Terug naar Recepten