Kruidnootjes

Kruidnootjes

Ken jij het ware verhaal achter palmolie? Nou, daar word je niet blij van. In de supermarkt ging ik dus op zoek naar palmolie-vrije kruidnootjes. En wat denk je, nergens te vinden! Albert Heijn, Jumbo, Hoogvliet, en zelfs in die van Holland & Barrett zit palmolie. De enige andere optie is dan zelf maken, no problem!

Deze kruidnootjes zijn lekker crunchy en zijn misschien nog wel lekkerder dan die uit de winkel. Ik hou zelf niet van heel erg zoet, dus deze zijn precies goed.

Je hebt nodig (voor 2-3 bakbladen vol)

250 gram speltbloem
7 gram bakpoeder
100 gram kokosbloesemsuiker
2 el speculaaskruiden
100 gram plantaardige boter, in stukjes gesneden
snuf zout
5-6 el amandelmelk

Zo maak je het

Doe het bloem, bakpoeder, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden en zout in een kom en meng door elkaar. Voeg de plantaardige boter toe en 5 el amandelmelk. Kneed het m.b.v. een keukenmachine met deeghaken of met de hand tot een egaal deeg dat niet plakt. Is het te droog? Voeg een el amandelmelk toe. Is het te nat? Voeg wat extra bloem toe.

Leg het deeg in de koelkast voor 30 minuten zodat de speculaaskruiden goed kunnen intrekken.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed twee bakbladen met bakpapier. Draai kleine balletjes en leg ze naast elkaar op de bakplaat. Zorg ervoor dat ze niet te dicht op elkaar liggen, want ze groeien nog een beetje in de oven ;) Druk ze een klein beetje aan. Zet de bakplaat in de oven voor 15 minuten. Laat ze afkoelen voordat je ze opeet. Je kunt ze een week bewaren in een (luchtdichte) afgesloten trommel.

ENJOY!

Terug naar Recepten