
Deze mini-taartjes kun je eigenlijk op elk moment van de dag eten; ontbijt, lunch of dessert! Je kunt ze zelfs als een feestelijke traktatie op je verjaardag serveren. Eigenlijk wil ik hiermee zeggen, taart kan gewoon altijd!
Hou je niet van frambozen? Ze zijn simpel te vervangen door ander fruit zoals aardbeien, blauwe bessen, mango, perzik, wat je wilt.
Je hebt nodig (voor 2 à 3 minitaartjes)
4 mini-springvormpjes
Voor de bodem en de crumble
125 gram havermeel
125 gram speltbloem
1 el bakpoeder
1 el kokosbloesemsuiker
50 ml ahornsiroop
100 ml gesmolten kokosolie
1 tl vanille-extract
Voor de vulling
125 gram bevroren frambozen
optioneel: 1 el agavesiroop (als je van zoet houdt)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed de bodem van je springvormpjes met bakpapier en bestrijk de randjes met een beetje kokosolie. Mix in een kom de droge ingrediënten met elkaar: havermeel, speltbloem, kokosbloesemsuiker en bakpoeder. Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe: gesmolten kokosolie, ahornsiroop en vanille-extract. Meng in je keukenmachine (of met de hand) het geheel tot een kleffig deeg.
Voor de vulling laat je de bevroren frambozen een beetje zacht worden zodat je ze kunt prakken. Meng, als je wilt, de frambozen met de agavesiroop en prak het geheel met een vork grof. Je kunt de agavesiroop ook weglaten, dan heb je die heerlijke zure frambozensmaak.
Bekleed de bodems van de springvormpjes met wat deeg. Bewaar 1/3 van het deeg voor de crumble. Doe nu een laagje frambozenvulling op de bodem. Kruimel de rest van het deeg over de taartjes en zet in de oven voor 15-20 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Laat een beetje afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
EET SMAKELIJK!