Naanbrood

Naanbrood

Naanbrood is een ware aanvulling op Indiase maaltijden, stoofpotjes of een lekkere curry. Maar wij eten het ook bij warme soepjes of bij de borrel. Alleen voor de geur al zou je ze moeten uitproberen!

Je hebt nodig (voor 6 grote of 10-12 kleintjes)

375 gram speltbloem
150 gram kokosyoghurt
2 el bakpoeder
1 grote teen knoflook
50 ml olijfolie
100 ml Spa Rood (of een ander merk, als het maar koolzuurhoudend water is)
1 tl vadouvan (van Jonnie Boer)
wat zout

Voor het bestrijken

4 takjes verse peterselie, fijngehakt
1 tl knoflookpoeder
50 ml olijfolie

Zo maak je het

Doe de speltbloem, bakpoeder, vadouvan en zout in een kom en meng goed door elkaar. Doe in een andere kom de kokosyoghurt, olijfolie en Spa Rood en pers hier een teen knoflook in uit. Meng ook deze goed door elkaar. Voeg nu de natte ingrediënten bij de droge en meng dit (met een houten lepel of met een keukenmachine) goed door elkaar.

Doe in een klein kommetje 50 ml olijfolie, een tl knoflookpoeder en de fijngehakte peterselie en meng dit met een vork door elkaar. Dit gebruik je om de broden mee te bestrijken voordat ze in de pan gaan.

Verdeel het deeg nu in 6 balletjes. Gebruik wat bloem om je handen mee te bestuiven zodat het deeg niet aan je handen blijft plakken. Pak een balletje en duw die met je handen plat en in de vorm van een naanbrood. Niet te dik en niet te dun. Klaar? Verwarm dan alvast een koekenpan (zonder olie). Bestrijk beide kanten van het brood met een kwastje met het olie-knoflook-peterselie-mengsel en leg het in de pan. Er passen in een grote koekenpan drie broodjes.

Bak de broden aan beide kanten goudbruin op middelhoog vuur.

EET SMAKELIJK!

Terug naar Recepten