Paddenstoelensoep

Paddenstoelensoep

Toegegeven, ik ben geen fan van paddenstoelen en dat is voor mij als vegan niet erg handig. Tegenwoordig lust ik wel graag kastanjechampignons, maar daar blijft het zo’n beetje bij. Deze soep is dan ook speciaal voor mijn man en zoon, want die zijn er wel gek op!

Je hebt nodig (voor een flinke pan)

1,5 liter water
3 groentebouillonblokjes zonder gist
250 gram kastanjechampignons
200 gram gemengde paddenstoelen
1 winterpeen
1 grote rode ui
2 teentjes knoflook
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
peper

Zo maak je het

Doe het water in een pan en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat koken totdat de bouillonblokjes opgelost zijn. Zet het vuur laag. Snijd de paddenstoelen in stukjes of plakjes, wat je zelf lekker vindt. Snijd ook alvast de ui en wortel in kleine stukjes.
Fruit in een koekenpan de ui en pers hier ook de teentjes knoflook in uit. Voeg dan de paddenstoelen toe en bak die even mee tot ze licht zacht zijn. Voeg het mengsel toe aan de bouillon. Voeg ook de gesneden wortel toe en de takjes rozemarijn en tijm en de peper (naar smaak). Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

Serveer met een versgebakken broodje.

EET SMAKELIJK!

Terug naar Recepten