Panzanella

Panzanella

Dit recept postte een van mijn favoriete Instagrammers, @lisagoesvegan, op Instagram. Het is zo’n makkelijk en verrukkelijk gerecht dat het bij ons inmiddels regelmatig op tafel staat. Het is niet meer het origineel, ik heb het, zoals altijd, naar eigen smaak aangepast.

Je hebt nodig

1 ciabatta
100 ml Italiaanse olijfolie
5 el witte balsamico azijn (ik gebruik witte balsamico azijn met vanille)
1 komkommer
400 gram snoeptomaatjes (mix van verschillende kleuren)
1 el kappertjes
1 rode ui
1 teen knoflook, geperst
1 potje kalamata olijven
1 bosje verse basilicum
paar takjes verse peterselie

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden en bak de ciabatta 10 minuten zodat hij een beetje knapperig wordt. Laat hem daarna even afkoelen. Snijd de ciabatta in stukjes en doe ze in een grote kom. Voeg de balsamico-azijn en de helft van de olijfolie toe en roer goed door elkaar. Zet even weg zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Snijd ondertussen de tomaatjes in tweeën, de komkommer in stukjes en de ui in dunne halve ringen. Doe ze bij de ciabatta samen met de kappertjes, de geperste knoflookteen en de olijven. Snijd de basilicum en de peterselie fijn, voeg toe en roer goed door elkaar. Schenk tot slot de resterende olijfolie er overheen, roer nog eens goed door elkaar en klaar!

EET SMAKELIJK!

Terug naar Recepten