Perzik-crumble

Perzik crumble

Bij ons komt het regelmatig voor dat de perziken of nectarines ineens als oude omaatjes op de fruitschaal liggen. Je kunt ze natuurlijk in een smoothie doen, maar nog lekkerder is deze zomerse, warme crumble!

Je hebt nodig

2 à 3 nectarines of perziken
1 el agavesiroop
1/2 tl vanillepoeder
1 tl kaneel

Voor de crumble

5 el havermout
1 el amandelmeel
1 el speltbloem
1/2 el kokosbloesemsuiker
1 tl vanille-extract
5 el gesmolten kokosolie

Zo maak je het

Was de perziken en snijd ze in partjes. Doe ze in een kom en voeg daar de agavesiroop, vanillepoeder en kaneel aan toe en roer door elkaar. Zet even weg.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe voor de crumble de havermout, amandelmeel, speltbloem en kokosbloesemsuiker in een kom en meng door elkaar. Voeg dan het vanille-extract en de gesmolten kokosolie toe en roer weer door elkaar. Doe de perziken in een ovenschaaltje en verdeel daar de crumble overheen. Zet in de oven voor 20 minuten.

Laat een klein beetje afkoelen en serveer met plantaardige yoghurt.

EET SMAKELIJK!

Terug naar Recepten