
Mijn kinderen houden erg van ‘borrelen’. Dat houdt in dat mama allerlei hapjes maakt en dat we die dan voor de tv opeten :). Een van de gerechten die er dan altijd bij moet, zijn de pizzaknotjes zoals ze deze zelf genoemd hebben. Het is recept is heel makkelijk, je hebt alleen pizzadeeg, olijfolie, knoflook en wat peterselie nodig!
Je hebt nodig
1 rol pizzadeeg (ik gebruik zelf de dunne pizzabodem van AH)
100 ml olijfolie
1 teen knoflook
1/2 tl knoflookpoeder
2 takjes peterselie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schenk de olijfolie in een kommetje en pers hier de teen knoflook in uit. Voeg wat knoflookpoeder toe en roer door elkaar. Hak de peterselie heel fijn, voeg dit ook toe en roer goed door elkaar. Zet even weg. Snijd het pizzadeeg in repen van 2 cm. Vouw de repen tot een soort knopen of balletjes en leg ze op een bakplaat.
Smeer met een bakkwast de pizzaknotjes licht in met het oliemengsel. Zet de bakplaat in de oven en bak ze in ongeveer 12 minuten goudbruin (houd ze goed in de gaten, de baktijd kan variëren per oven).
Zijn ze goudbruin? Haal ze dan uit de oven en smeer ze meteen in met het overgebleven oliemengsel.
Laat ze een klein beetje afkoelen voordat je je tanden erin zet.
EET SMAKELIJK!