
Twee favorieten in één soep: pompoen en tomaat! Deze soep is lekker als voorgerecht of lunch of met pasta toegevoegd ook geschikt als hoofdmaaltijd.
Je hebt nodig
900 gram pompoen (maakt niet uit welke)
6-8 grote trostomaten
2 uien
4 tenen knoflook
1 liter groentebouillon (zonder gist)
kurkumapoeder
paprikapoeder
peper
olijfolie
Optioneel
1-2 el gele currypasta (bijv. van Fairtrade)
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 200 graden. Leg de pompoen 10 minuutjes in de oven zodat de schil zacht wordt en je de schil makkelijker kunt verwijderen. Snij de pompoen vervolgens in blokjes. Was de tomaten en snijd ze in grove stukken. Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes. Doe de pompoen, de tomaten, ui en knoflook op een grote bakplaat. Strooi er naar smaak peper, paprikapoeder en kurkumapoeder overheen. Besprenkel met wat olijfolie en zet de bakplaat ongeveer 25 minuten in de oven.
Voeg daarna het mengsel toe aan de groentebouillon, laat 5 minuutjes zachtjes koken en pureer het geheel daarna met een staafmixer tot een heerlijke soep. Hou je van pittig? Voeg dan nog 1-2 eetlepels currypasta toe.
EET SMAKELIJK!