Pompoensoep

 
Ieder jaar krijgen we van mijn schoonouders pompoenen uit hun moestuin. En die zijn echt megagroot! Gelukkig zijn wij gek op pompoensoep, dus maak ik altijd een grote pan en vries het in bakjes in. Superhandig! Deze soep kun je zo pittig maken als je zelf wilt. Mijn kids lusten geen pompoen, dus bij ons gaat er lekker veel chilipoeder in ;)

Je hebt nodig

900 gram pompoen (maakt niet uit welke)
1 liter water
2 groentebouillonblokjes (zonder gist)
1 ui
2 stengels bleekselderij
2 grote wortels
2 bosuitjes
1 cm verse gember
200 ml kokosroom 
2 tl kerriepoeder
2 tl hot curry poeder
2 tl gerookte paprikapoeder
2 tl kurkuma
peper en zout
chilipoeder naar smaak

Zo maak je het

Kook 1 liter water en voeg de bouillonblokjes toe. 
Snij de pompoen in blokjes, de wortel in halve maantjes en de bleekselderij in grove stukken (deze kook je alleen mee). Snipper de ui en bosui snij de gember fijn. Voeg de pompoen, wortel en bleekselderij toe aan de bouillon en breng aan de kook. Fruit ondertussen in een koekenpan de ui, bosui en gember lichtbruin. Voeg de kerriepoeder, hot curry poeder, paprikapoeder, kurkuma toe en bak een paar minuten mee. Voeg het geheel toe aan de bouillon en laat deze op een laag vuurtje ongeveer 20 minuten zachtjes koken. 

Haal dan de bleekselderij eruit en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de kokosroom toe en pureer tot een mooie lichtoranje soep. Proef en breng op smaak met peper, zout en chilipoeder (of chilivlokken).

EET SMAKELIJK!

 

Terug naar Recepten