
Deze zoete bolletjes zijn het lekkerst met zelfgemaakte jam en kokosslagroom.
Je hebt nodig
375 gram speltmeel (of een andere meelsoort)
4 tl bakpoeder
1,5 ei
115 ml plantaardige melk (ongezoet)
4-5 el honing
1,5 hand rozijnen
50 ml gesmolten kokosolie
snuf zout
Zo maak je het (voor 10 stuks)
Week de rozijnen 10 minuten in heet water. Doe alle ingrediënten behalve de plantaardige melk en de eieren in een mengkom. Meng alles met een keukenmachine door elkaar. Klop 1,5 ei met de melk los in een kommetje en schenk dit bij het mengsel. Laat een klein beetje achter om de bolletjes straks mee in te smeren.
Verwarm nu je oven voor op 200 graden.
Wanneer je keukenmachine een mooie deegbal heeft gedraaid, kun je beginnen met balletjes te maken. Pak elke keer een pluk van de deegbal, maak er een mooi balletje van en druk deze een beetje plat op de bakplaat. Je kunt ze zelf zo groot of klein maken als je zelf wilt. Bestrijk tot slot de bolletjes met het overgebleven ei-mengsel en bak de rozijnenbolletjes in zo’n 10-14 minuten mooi bruin.
EET SMAKELIJK!