
Als je 's morgens weinig tijd hebt, ben je al snel geneigd om iets ongezonds mee te nemen of om helemaal niet te ontbijten. Overnight oats zijn een fantastische uitvinding om toch een voedzaam ontbijtje binnen te krijgen én zo heb je lekker iets om naar uit te kijken tijdens drukke ochtenden. Je maakt de overnight oats 's avonds en laat het een hele nacht in de koelkast staan.
Je hebt nodig
1 glazen potje met deksel
Laag 1:
5 el havermout
2 el chiazaad
1 el rauwe cacaopoeder
1/2 geprakte banaan of 1 el ahornsiroop
160 ml amandelmelk (of een andere plantaardige melk)
Laag 2:
1 el pindakaas of notenpasta
15 gram gesmolten chocola
ongezouten pinda's voor topping
Zo maak je het
Doe alle ingrediënten voor de eerste laag in een glazen potje en meng goed door elkaar. Laat een paar minuten staan zodat de havermout en het chiazaad dikker worden.
Doe dan 1 el pindakaas of notenpasta over de eerste laag en verspreid het een beetje zodat alles bedekt is. Voeg evt. iets meer toe als je wilt. Zet even in de koelkast.
Smelt de chocolade au-bain-marie en schenk dit over de pindakaaslaag. Strooi er wat pinda's overheen en doe het deksel op het potje. Zet in de koelkast tot de volgende ochtend.
ENJOY!