Spaghetti met kastanjechampignons

Spaghetti, je kan er eindeloos mee variëren! Van deze heerlijke variant met kastanjechampignons had ik niet verwacht dat dit een van mijn favoriete gerechten zou worden. Ik lustte namelijk ruim 30 jaar geen paddenstoelen! Ik heb ze echt leren eten en kan inmiddels wel zeggen dat sommige paddenstoelen echt lekker zijn. Vooral kastanjechampignons, die veel smaakvoller zijn dan de gewone, en oesterzwammen staan inmiddels regelmatig op het menu. 

Geen fan van champignons? Probeer dan een van mijn andere spaghetti-recepten: Spaghetti Alfredo en Spaghetti met rode pestosaus.

Je hebt nodig

350-400 gram (glutenvrije of spelt-) spaghetti
250 gram kastanjechampignons
175 gram cashewnoten
1 witte ui
3 tenen knoflook
4 el edelgistvlokken
3 el vegan boter
350 ml amandelmelk
1,5 el mosterd
olijfolie
verse peterselie (voor garnering)
zout en peper
vegan Parmezaanse kaas (optioneel)

Blender of keukenmachine

Zo maak je het

Doe de cashewnoten in een steelpannetje, voeg water toe tot ze net onder water staan en kook ze 10 minuten op laag vuur. Giet ze daarna af in een vergiet en laat staan tot gebruik.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui en snij de kastanjechampignons in plakjes. Verwarm een beetje olijfolie in een wokpan en bak hierin de ui glazig. Pers de teentjes knoflook uit en bak die even mee. Voeg daarna de gesneden champignons toe en zet het vuur laag. Voeg, als de champignons mooi bruingekleurd zijn, 3 el vegan boter toe en laat smelten. 

Doe de cashewnoten in de blender of keukenmachine samen met de amandelmelk, mosterd, edelgistvlokken en zout en peper. Meng tot een romige saus. 

Voeg nu de gekookte spaghetti toe aan het ui-champignonmengsel en roer goed door elkaar. Roer vervolgens de saus door de spaghetti, ongeveer 1-1,5 minuut, en zet dan het vuur uit. Breng op smaak met zout en peper.

Snij de verse peterselie fijn en strooi over de spaghetti. Serveer met wat vegan Parmezaanse kaas als je dat lekker vindt.

EET SMAKELIJK!

Terug naar Recepten