
Dit is een echte kids-favoriet! En ook fijn voor jou, want deze heerlijke maaltijd heb je in een handomdraai gemaakt.
Je hebt nodig (voor 4 personen)
Voor de saus:
100 gram zongedroogde tomaatjes
2 rijpe trostomaten
2 teentjes knoflook
10 basilicumblaadjes
250 ml tomatenpassata
60 ml olijfolie
100 ml haverroom
2 el edelgistvlokken
1 tl uienpoeder
peper
350 gram spaghetti
1 zakje veldsla
200 gram cherry tomaatjes
wat blaadjes basilicum voor garnering
edelgistvlokken
1 bakje plantballetjes (bijv. van Vivera)
Zo maak je het
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe voor de saus alle ingrediënten voor de saus in een keukenmachine en blend tot een mooie, volle, gladde saus. Proef of je nog wat mist en voeg dit evt. extra toe. Was de cherrytomaatjes en snijd ze in tweeën. Bak de plantballetjes ondertussen in een koekenpan. Als de spaghetti klaar is, schenk je de saus over de spaghetti. Roer goed door elkaar.
Leg op een diep bord een handje veldsla. Schep daar wat spaghetti op en bovenop leg je wat plantballetjes. Strooi er wat cherrytomaatjes op en garneer evt. met wat edelgistvlokken en wat blaadjes basilicum. Klaar!
EET SMAKELIJK!