
De meeste speculaasbrokken in de winkel bevatten veel additieven, heel veel suiker en soms ook melk of ei. Deze speculaasbrokken maak je lekker zelf met natuurlijke ingrediënten en ze doen echt niet onder aan die van de bakker!
Je hebt nodig
200 gram spelt- of havermeel (of 50/50)
50 gram amandelmeel
150 gram geurloze kokosolie (ik gebruikte Royal Green)
75 gram kokosbloesemsuiker
1 tl bakpoeder
2,5 el speculaaskruiden
25 ml amandelmelk (ongezoet)
snuf zout
handje amandelen voor garnering
Zo maak je het
Doe het spelt- en/of havermeel, amandelmeel, kokosbloesemsuiker, bakpoeder, speculaaskruiden en zout in een kom en meng goed door elkaar. Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg die samen met de amandelmelk toe aan het droge mengsel. Ik gebruik zelf een keukenmachine voor het mengen, maar je kan dit natuurlijk ook gewoon met de hand doen. Maak een bal van het deeg en leg het een kwartiertje in de koelkast.
Verwarm je oven nu voor op 180 graden. Rol het deeg uit op een vel bakpapier tot een grote lap van ongeveer 1 cm dik. Het hoeft er niet mooi afgewerkt uit te zien, je breekt de koek straks toch in stukken ;) Druk de amandelen in het deeg.
Leg het vel bakpapier met de koek op een bakplaat en zet het in de oven voor 20-25 minuten. Laat afkoelen voordat je hem in stukken breekt. Wat je over hebt kun je een week bewaren in een luchtdichte trommel.
EET SMAKELIJK!