Sperziebonensalade



Deze heerlijke sperziebonensalade is een supergoed alternatief voor een salade zonder sla. Lekker fris en kan zowel lauw als koud worden gegeten. Dus ook handig om mee te nemen naar je weerkom een gezellige picknick!

Je hebt nodig

Voor ong. 4 personen

400 gram sperziebonen
1 rode ui
1 el balsamicoazijn of appelazijn (ik gebruik vanille-azijn)
3 tl kappertjes
1 avocado
300 gram cherrytomaatjes
3 el pompoenpitten
1 blokje gerookte tofu of 1 blok vegan feta
1 handje peterselie

Dressing:
6 el olijfolie
1 el mosterd
1 el ahornsiroop
1,5 el water
scheutje citroensap
zout & peper

Zo maak je het

Snij de puntjes van de sperziebonen en kook ze in ruim water in 8 minuten gaar. Giet ze af, haal het deksel van de pan en laat afkoelen. Snij de rode ui in halve ringen en doe ze in een kommetje met de balsamicoazijn. Laat staan tot gebruik. Rooster ondertussen de pompoenpitten in een koekenpan op laag vuur. Hou ze goed in de gaten, ze verbranden snel.

Was de tomaatjes en snijd ze in vieren. Snij ook de avocado in stukjes. Gebruik je gerookte tofu? Dan kun je deze in stukjes snijden en aanbakken in wat olijfolie. Gebruik je vegan feta? Snij deze dan in kleine blokjes. Serveer de feta evt. apart.

Voor de dressing doe je alle ingrediënten in een kommetje en roer je alles door elkaar. Voeg een beetje water toe als het mengsel te dik is.

Doe de sperziebonen in een schaal en voeg de kappertjes, de tomaatjes, avocado, en de rode ui toe. Roer door elkaar met je handen. Voeg ook de gerookte tofu of vegan feta toe. Garneer de salade met de dressing, pompoenpitten en de peterselie.

Lekker met wat (stok)brood!

EET SMAKELIJK!

 

Terug naar Recepten