
Deze repen zijn echt heaven! Heerlijk als tussendoortje als je trek hebt en natuurlijk helemaal verantwoord.
Je hebt nodig
Voor de bodem
8 medjouldadels (geweekt in warm water)
140 gram amandelmeel
50 gram walnoten
35 gram pistachenootjes
1 el kokosolie
snuf zout
Voor de toplaag
125 gram vegan pure chocola (min. 70% cacao)
1 el gesmolten kokosolie
1 el pompoenpitten
2 el hazelnoten
gevriesdroogde aardbeien
Ovenschaaltje van ongeveer 20x14 cm.
Zo maak je het
Maal eerst de dadels fijn in een keukenmachine. Voeg dan het amandelmeel, het zout de pistachenoten en de walnoten toe. Druk een aantal keer op de pulse-knop zodat de walnoten en de pistachenoten niet te fijn worden gemalen. Er mogen best wat grotere brokken hiervan in blijven zitten. Voeg tot slot de kokosolie toe en meng nog even goed door elkaar.
Leg een velletje bakpapier in het ovenschaaltje en stort dan het mengsel erin. Verdeel het gelijkmatig met een spatel over de schaal. Zet in de koelkast.
Voor de toplaag rooster je de pompoenpitten en de hazelnoten even in een koekenpan. Snijd de hazelnoten daarna grof. Smelt in een steelpannetje de chocola samen met de kokosolie au bain-marie. Haal het ovenschaaltje uit de koelkast en giet daar de gesmolten chocola overheen. Strooi de hazelnoten, stukjes gevriesdroogde aardbeien en de pompoenpitten eroverheen en zet daarna in de koelkast totdat de chocoladelaag gestold is. Snijd in repen. Je kunt ze gemakkelijk minimaal een week in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren.
ENJOY!