Sticky brownies

Sticky brownies

Toegegeven, dit is niet het meest gezonde recept dat er tussen staat, maar misschien wel het allerlekkerste! En zo af en toe mag je best een beetje zondigen, toch? Het originele recept is van @veganofholly.

Je hebt nodig

1 avocado
60 ml gesmolten kokosolie
130 gram speltbloem
45 gram rauwe cacaopoeder
100 gram kokosbloesemsuiker
1 tl baking soda
180 ml kokosmelk
snufje zout

Een brownievorm of ovenschaal van (ongeveer) 20x15

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier in de brownievorm of ovenschaal.

Doe in een keukenmachine de avocado en de kokosolie bij elkaar en mix goed door elkaar. Voeg de speltbloem, cacaopoeder, kokosbloesemsuiker, baking soda, kokosmelk en zout toe en mix dit door elkaar. Giet het mengsel in de brownievorm en bak de brownie 12-15 minuten. Ik vind het zelf lekker als hij in de binnenkant een beetje sticky is. Je kunt dit meten door een sateprikker erin te prikken en te kijken hoe hij eruit komt. Als er wat aan blijft plakken, maar je ziet dat de bovenkant wel goed gebakken is, dan is hij goed. Komt hij er droog uit, dan is hij niet sticky, maar ook lekker ;)

EET SMAKELIJK!

Terug naar Recepten