
In de winter eet ik altijd zo vaak mogelijk stoofpeertjes. Verstopt in een crumble kun je ze dus ook geheel geoorloofd als ontbijt eten!
Je hebt nodig
800 gram stoofpeertjes
300 ml vruchtenwijn + 300 ml water OF
600 ml vruchtenwijn
3 el kokosbloesemsuiker
2 kaneelstokjes
1 el maizena (+ 2 el water)
Voor de crumble
100 gram havermout
60 gram havervlokken
100 gram speltbloem
1 tl kaneel
70 gram gesmolten kokosolie
3 el ahornsiroop
Zo maak je het
Schil de stoofpeertjes en snijd ze in vieren. Doe ze samen met de vruchtenwijn en water in een pan. Voeg hier de kaneelstokjes en de kokosbloesemsuiker aan toe. Breng het aan de kook, zet dan het vuur laag en laat ze
1-1,5 uur op een laag vuurtje gaar worden.
Schep de peertjes zonder vocht in een schaal en laat ze een beetje afkoelen. Het vocht kun je wat dikker maken door het aan de kook te brengen en 1 eetlepel (aangemaakt met 2 el koud water) maizena toe te voegen. Let op dat je goed blijft roeren, anders krijg je klontjes. Je kunt ook steeds kleine beetjes toevoegen en goed in de gaten houden wanneer het vocht wat dikker wordt (dit heeft mijn voorkeur).
Verwarm nu de oven op 180 graden.
Ondertussen maak je de crumble. Doe alle ingrediënten voor de crumble in een kom en meng goed door elkaar. Verdeel de crumble over de peertjes, schenk er een paar eetlepels vocht overheen en zet de schaal 25-30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
Serveer met een scheutje vocht en wat plantaardige yoghurt.
EET SMAKELIJK!