
Dit zijn echt toastjes 2.0! Perfect voor een gezellige borrelavond of als je even de blits wilt maken op je verjaardag.
Je hebt nodig
1 grote zoete aardappel
zeezout of Himalayazout
1 avocado
3 grote trostomaten
handje basilicumblaadjes
olijfolie
1 grote teen knoflook
Optioneel voor garnering: 1 gesneden bosuitje
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 200 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat. Was de zoete aardappel en snijd hem in plakjes. Niet te dun, want dan verbranden ze te snel. Probeer ze ook allemaal dezelfde dikte te snijden, anders is de een sneller gaar dan de ander. Leg ze vervolgens op een bakplaat. Doe wat olijfolie in een schaaltje en bestrijk met een kwastje elk plakje aardappel met wat olijfolie. Keer ze om en bestrijk ook de onderkant met olijfolie. Strooi nu wat zout over elk plakje aardappel (dit hoeft maar aan één kant). Zet de bakplaat in de oven voor 20-25 minuten. Keer de schijfjes na 10 minuten om zodat ze aan beide kanten knapperig worden. Zodra de buitenkant ‘crispy’ is, zijn ze klaar. Draai ze weer om zodat de met zout belegde kant boven is. Laat op de bakplaat afkoelen.
Ondertussen snij je de tomaten in grove stukken en doe je ze in een keukenmachine. Voeg ook het teentje knoflook en de basilicumblaadjes toe. Druk een paar keer op de pulse-knop totdat ze wat fijner gesneden zijn (het mag geen prut worden). Giet het overtollige vocht af en schep op elk plakje zoete aardappel wat tomatensalsa. Snijd een avocado in stukjes en garneer elke bruschetta met wat avocado.
EET SMAKELIJK!