Tomaat-spinaziequiche

Tomaat-spinaziequiche

Simpel en smaakvol en snel klaar!

Je het nodig

quichevorm

1 pakje volkoren- of speltbladerdeeg
1 courgette
500 gram cherrytomaatjes
2 flinke handen verse bladspinazie
handje pijnboompitjes of walnoten (in stukjes)
balsamicostroop
olijfolie

Optioneel

100 gram zachte geitenkaas

Zo maak je het

Ontdooi het bladerdeeg (uit de verpakking gaat sneller) en verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de courgette in plakjes en halveer de cherrytomaatjes. Meng de tomaatjes met de spinazie in een kom en besprenkel met wat olijfolie. Smeer de binnenkant van de quichevorm in met olijfolie en bekleedt hem vervolgens met het bladerdeeg. Zorg dat de naden goed sluiten. Leg vervolgens de plakjes courgette over de bodem en vul hem daarna met het spinazie-tomatenmengsel. Verdeel de zachte geitenkaas (voor de vegan versie laat je dit weg) en de pitten/noten over het mengsel en doe er naar smaak nog wat balsamicostroop overheen.

Bak de quiche in 20-25 minuten gaar.

EET SMAKELIJK!

Terug naar Recepten