
Simpel en smaakvol en snel klaar!
Je het nodig
quichevorm
1 pakje volkoren- of speltbladerdeeg
1 courgette
500 gram cherrytomaatjes
2 flinke handen verse bladspinazie
handje pijnboompitjes of walnoten (in stukjes)
balsamicostroop
olijfolie
Optioneel
100 gram zachte geitenkaas
Zo maak je het
Ontdooi het bladerdeeg (uit de verpakking gaat sneller) en verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de courgette in plakjes en halveer de cherrytomaatjes. Meng de tomaatjes met de spinazie in een kom en besprenkel met wat olijfolie. Smeer de binnenkant van de quichevorm in met olijfolie en bekleedt hem vervolgens met het bladerdeeg. Zorg dat de naden goed sluiten. Leg vervolgens de plakjes courgette over de bodem en vul hem daarna met het spinazie-tomatenmengsel. Verdeel de zachte geitenkaas (voor de vegan versie laat je dit weg) en de pitten/noten over het mengsel en doe er naar smaak nog wat balsamicostroop overheen.
Bak de quiche in 20-25 minuten gaar.
EET SMAKELIJK!