
Vegetarisch broodbeleg zonder zuivel en zonder suiker is nou niet echt in overvloed aanwezig in de supermarkt. En na een tijdje gaat hummus of amandelpasta op je glutenvrije cracker best vervelen...toch?
Daarom...hét recept voor deze heerlijke spread voor op je boterham/rijstwafel/cracker.
Je hebt nodig
100 gram zongedroogde tomaatjes
2 el zonnebloempitten/pompoenpitten
1 el hennepzaad (optioneel)
150 gram feta
1 teentje knoflook
wat verse kruiden (bijv. basilicum of peterselie)
olijfolie
Zo maak je het
Week de zongedroogde tomaatjes 10 min. in kokend heet water. Rooster ondertussen de hennepzaadjes in een koekenpan.
Giet de tomaatjes af en doe dit samen met de knoflook, zaden en pitten, feta en een klein scheutje olijfolie in een foodprocessor (staafmixer gebruiken kan ook). Mix alles goed door elkaar zodat je een mooi geheel krijgt. Snijd dan de kruiden fijn en meng deze ook door het mengsel. Je spread is nu klaar! Nóg lekkerder met wat schijfjes komkommer.
Bewaar max. 5 dagen in de koelkast in een afgesloten bakje.
Variatietip: Gebruik deze spread ook i.p.v. tomatensaus op je pizzabodem. Met wat groenten eroverheen heb je een heerlijke maaltijd.
EET SMAKELIJK!