Tropisch chia-ontbijt

Tropisch chia ontbijt

Dit ontbijtje is echt zo romig en zonnig tegelijk, als je je ogen dicht doet, waan je je echt even op een tropisch eiland! De oranje smoothielaag is gemaakt van perzik en mango, maar kun je ook vervangen door bijvoorbeeld bosvruchten, aardbeien, frambozen, passievrucht of ander zomers fruit.

Je hebt nodig (voor 2 porties)

5 flinke eetlepels chiazaad
1 blikje kokosmelk
1 el ahornsiroop
1 tl vanille-extract

1 perzik
1/2 doosje bevroren mango (ong. 125 gram)

* vind je kokosmelk niet lekker of te vet? Kies dan voor een andere romige plantaardige melk zoals havermelk of amandelmelk.

Zo maak je het

Doe het chiazaad en de kokosmelk in een (weck)pot en roer ongeveer 1 minuut goed door. Zo voorkom je dat de chiazaadjes aan elkaar blijven plakken. Laat even staan en roer na een paar minuten weer even goed door. Zet het daarna minimaal drie kwartier in de koelkast.

Pas als de chiapudding klaar is, maak je de toplaag. Doe hiervoor de perzik met de stukjes mango in een blender en mix tot een glad geheel.

Doe wat chiapudding in een glas en schenk daar de fruitsmoothie overheen. Garneer met wat verse granola. Klaar!

EET SMAKELIJK!

Terug naar Recepten