Ugly choco-bananabread

Ugly choco-bananabread

Deze heerlijke lelijkerd kun je in drie kleine cakevormpjes maken of in een grotere (van 15 cm).

Je hebt nodig

250 gram havermeel (of een andere meelsoort)
50 gram amandelmeel
2 bananen
1 ei
3 medjouldadels
1 el rauwe cacao
1 el ahornsiroop
1 el amandelpasta
1 tl bakpoeder
handje pecannoten
30 gram pure chocola (min. 70% cacao)
snufje zout

Wil je extra maken, doen dan het recept x2.

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet de dadels 10 min. in een bakje met heet water zodat ze zacht worden. Doe een stuk bakpapier in de vormpjes zodat deze de bodem en de zijkanten bekleedt. Pureer in een foodprocessor 1,5 banaan, de ontpitte dadels, het ei, de ahornsiroop en de amandelpasta tot een mooie massa. Meng in een andere kom het amandelmeel, havermeel, bakpoeder, cacao en zout door elkaar. Voeg hier het bananenmengsel aan toe en roer tot het goed is vermengd.

Snij of breek de pecannoten en chocola in kleine stukjes en meng dit door het beslag. Vul de vorm(pjes) met het mengsel en snij de rest van de banaan in plakjes. Druk ze in het beslag. Zet ze nu voor 20 minuten in de oven. Voel met een prikker of hij gaar is. Zo niet, zet dan nog een paar minuutjes in de oven.

Let op: Wanneer je ze uit de oven haalt, laat ze dan nog een paar minuten in de vorm zitten. Dan haal je ze uit de vorm op een rooster om af te koelen. Als ze helemaal afgekoeld zijn, dan pas trek je het bakpapier er vanaf (als je dat eerder doet, scheuren de randjes van de cakejes).

EET SMAKELIJK!

Terug naar Recepten