Fluffy American pancakes

VEgan_American_Pancakes

Favoriet op zondag: American pancakes! Kan trouwens ook heel goed op zaterdagavond hoor ;)

Je hebt nodig (voor ca. 4 personen)

400 gram speltbloem
400 ml ongezoete sojamelk of havermelk (barista-versie)
30 gram bakpoeder
50 ml ahornsiroop
25 gram maanzaad (optioneel)
1 tl vanille-extract
20 ml appelazijn
1 tl baking-soda
snuf zout

Garde (met de hand mixen is beter dan met een keukenmachine)
Grote koekenpan

Zo maak je het

Doe in een mengkom de speltbloem, bakpoeder, maanzaad, zout en baking soda en meng door elkaar. Doe in een andere kom de natte ingrediënten: sojamelk, ahornsiroop, vanille-extract en appelazijn. Roer door elkaar. Voeg de natte ingrediënten bij de droge en mix met een handgarde goed door elkaar. Je kunt (mag, moet niet) het beslag nu een half uurtje laten rusten in de koelkast. Het beslag wordt hierdoor wat dikker waardoor het niet meteen uitloopt in de pan.

Verwarm in een koekenpan een beetje kokosolie en voeg met een ijsschep 4 bolletjes beslag toe. Zorg dat ze een beetje de ruimte hebben, anders groeien ze aan elkaar. Bak de pancakes op een laag-middelhoog vuur goudbruin. Draai de pancakes om als er aan de bovenkant kleine bubbeltjes ontstaan in het beslag. 

Serveer met vers fruit, ahornsiroop, gesmolten chocola of plantaardige slagroom.

EET SMAKELIJK!



Terug naar Recepten