Vegan asperges

Asperges vegan

Je het nodig

750 gram asperges

Voor de vegan ei

1 blok biologische tofu
1 tl kurkumapoeder
1 tl paprikapoeder
1/2 tl kala namak
een scheutje olijfolie

Voor de aspergesaus

3 el vegan mayonaise
1 tl mosterd
1 tl rijstsiroop of ahornsiroop
2 takjes verse tijm
1 takje verse rozemarijn
zeezout

Zo maak je het

Schil de asperges en snijd aan de onderkant 1 cm van de asperges af. Doe ze in een pan en kook ze 10 minuten. Zet dan het vuur uit en laat ze nog 5 minuten garen.

Vegan ei

Maak ondertussen de vegan ei. Haal de tofu uit de verpakking en laat goed uitlekken. Daarna droog je de tofu nog goed met wat keukenkpapier. Kruimel de tofu vervolgens met een vork in een kom. Voeg daarna de kurkuma, paprikapoeder en kala namak toe en een scheutje olijfolie. Roer dit vervolgens goed door elkaar. Verwarm een beetje geurloze kokosolie in een koekenpan en bak de tofu hierin op halfhoog vuur goudbruin.

Aspergesaus

Doe de mayonaise, mosterd en rijst- of ahornsiroop in een kommetje. Ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn, snijd fijn en voeg ze toe aan het mayomengsel. Voeg naar smaak zout toe. Vind je de saus te dik? Voeg dan een scheutje olijfolie of een eetlepel water toe.

Serveer de asperges met aardappel, pasta of met wat geroosterd brood met veldsla en tomaat.

EET SMAKELIJK!

Terug naar Recepten