
Deze spread is heerlijk voor op je broodje of voor bij de borrel. De vegan feta doet echt niet onder voor de dierlijke variant. En met de geroosterde olijven erbij...om je vingers bij af te likken!
Je hebt nodig
1 blok Violife feta
50 gram vegan cream cheese (bijv. van Violife)
1 flinke tl mosterd
1 teentje knoflook
scheutje citroensap
1 tl gedroogde basilicum
1 tl gedroogde oregano
Voor de topping:
100 gram groene olijven
2 tl gedroogde basilicum
scheutje olijfolie
Keukenmachine
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de olijven met 2tl gedroogde basilicum en een scheutje olijfolie in een ovenvast schaaltje. Zet ze 10 minuten in de oven. Laat daarna in het schaaltje helemaal afkoelen.
Ondertussen maak je de spread. Snijd de feta in stukken en doe samen met het teentje knoflook in de keukenmachine en maal grof. Voeg dan de cream cheese, mosterd, citroensap, en de gedroogde basilicum en oregano toe. Waarschijnlijk mengt hij niet in een keer en moet je af en toe het mengsel even van de binnenkant van de kom schrapen. Voeg indien nodig wat extra citroensap of een tl mosterd toe zodat het beter mengt. Op een gegeven moment pakt hij het mengsel goed en dan mixt hij er een mooie, romige spread van. Schept over in een bakje en maak de bovenkant glad.
Leg tot slot de afgekoelde olijven op de spread en voilà, klaar!
EET SMAKELIJK!