
Noodlesoep is de beste manier om lekker veel groenten én vocht binnen te krijgen. Deze versie is helemaal vegan en smaakt verrukkelijk!
Je hebt nodig (voor 4 grote kommen)
1,5 liter water
2 groentebouillonblokjes (zonder gist)
270 gram organic ramen noodles
1 broccoli
1 stronk paksoi
250 gram kastanjechampignons
1 grote ui
2 teentjes knoflook
2 tl gemberpoeder
1 tl laos
Voor de tofu
1 blok tofu (375 gram)
50 ml sojasaus
1 el agavesiroop
1 teentje knoflook
Garnering
125 gram taugé
1 bosui
1 norivel
peterselie
Zo maak je het
Zet een pan water op het vuur en doe daar 2 blokjes groentebouillon in. Laat een paar minuten koken totdat de blokjes zijn opgelost. Voeg de gemberpoeder en de laos eraan toe. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en de paksoi in stukjes. Snipper de ui en snijd de kastanjechampignons in halve plakjes.
Maak alvast de marinade voor de tofu: doe de sojasaus en de agavesiroop in een platte schaal en pers daar het teentje knoflook in uit. Snijd de tofu in plakjes en leg in de marinade. Draai de plakjes na een paar minuten om zodat ze aan beide kanten goed gemarineerd worden.
Kook de broccoli ongeveer 4 minuten in een klein laagje water gaar. Bak in een koekenpan de ui glazig, voeg daar de knoflook aan toe en dan de kastanjechampignons en bak deze mooi bruin. Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak in een grote koekenpan de plakjes tofu aan beide kanten goudbruin. Voeg de gesneden paksoi toe aan de groentebouillon en kook 2 minuutjes.
Knip voor de garnering het norivel in kleine stukjes en snijd de bosui fijn. Doe de taugé in een vergiet en laat er heel even koken water overheen stromen (zo voorkom je dat je ziek wordt van de eventuele bacteriën die erop zitten). Pluk wat blaadjes van de peterselie en spoel deze af met water.
Maak je kommetje noodlesoep als volgt:
Doe een beetje noodles in een kom. Schep daar wat bouillon overheen totdat de noodles onder water staan. Schep wat broccoli en kastanjechampignons erbij en leg twee plakjes tofu aan de rand. Garneer met taugé, norivel, bosui en peterselie.
EET SMAKELIJK!