Vegan poffertjes

Vegan poffertjes

Eigenlijk zijn poffertjes mini-pannenkoekjes, perfect voor een luie zondagmorgen. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig en zelfs een poffertjespan is overbodig.

Je hebt nodig (voor ca. 4 personen)

250 gram speltbloem
300 ml ongezoete plantaardige melk (bijv. amandelmelk)
10 gram bakpoeder
4 el kokosbloesemsuiker
1 tl vanille-extract

optioneel: 2 tl pitayapoeder voor roze poffertjes

Knijpfles (als je dit niet hebt, kun je ook gewoon een lepel gebruiken)

Zo maak je het

Doe in een mengkom de speltbloem, bakpoeder en kokosbloesemsuiker en meng door elkaar. Voeg langzaam de plantaardige melk en het vanille-extract toe en mix dit met een garde (of keukenmachine) tot een egaal beslag. Giet het beslag over in een knijpfles.

Verwarm in een koekenpan een beetje kokosolie en knijp steeds wat beslag uit de knijpfles in de pan in de vorm van poffertjes. Het kan zijn dat je niet meteen de mooiste poffertjes maakt, maar oefening baart kunst ;). Bak ze een paar minuten aan elke kant lichtbruin.

Serveer met vers fruit, poedersuiker of plantaardige slagroom.

EET SMAKELIJK!

Terug naar Recepten