
Deze spaghetti is supermakkelijk, lekker en snel klaar! Een heel fijn recept voor als je snel iets culinairs op tafel wil zetten.
Je hebt nodig
350 gram (spelt)spaghetti
300 gram verse bladspinazie
250 gram cherrytomaatjes
175 gram rauwe cashewnoten
300 ml ongezoete plantaardige melk
2 teentjes knoflook
2 el edelgistvlokken
4 eetlepels vegan Parmezaanse kaas (bijv. van Willicroft)
olijfolie
zout en peper naar smaak
Zo maak je het
Doe de cashewnoten in een steelpannetje met wat water en laat 10 minuten koken zodat ze zacht worden. Giet ze af als ze klaar zijn. Kook de spaghetti volgens de aanwijzigingen de verpakking. Doe in de blender de plantaardige melk, knoflook, edelgistvlokken, vegan Parmezaanse kaas en de gekookte cashewnoten en blend alles tot een romige saus. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Verwarm in een wokpan een klein beetje olijfolie en doe daar de gekookte spaghetti in en de saus en roer goed door elkaar. Voeg als dat nodig is nog wat olijfolie toe. Roer beetje bij beetje de spinaziebladeren door het geheel totdat ze zacht zijn. Doe tot slot de tomaatjes bij de spaghetti en laat nog heel even staan. Klaar!
EET SMAKELIJK!