Vegan Tikka Masala

Tikka masala

No animals were harmed by making this dish! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, je kunt echt van bijna alle vleesgerechten een vegan versie maken. Neem nou deze Tikka Masala. Heel smaakvol en je mist de kip echt niet (mits je de goeie plantaardige kipstukjes gebruikt) ;)

Je hebt nodig

2 bakjes plantaardige kipstukjes (die van Vivera zijn aan te raden)

Voor de saus/marinade

2 teentjes knoflook
400 ml kokosmelk
1 blikje tomatenpuree van 140 gram
sap van 1 citroen
2 el sojasaus
1 el ahornsiroop
1 el paprikapoeder
1 el gerookte paprikapoeder
1 tl kurkuma
1 el garam massala
1/2 tl chilipoeder
1/2 tl peper
1/2 tl zout

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten voor de saus bij elkaar in een keukenmachine (als je geen keukenmachine hebt, kun je het ook in een kom doen en met de hand goed door elkaar roeren) en meng tot je een mooie, egale saus hebt. Schenk het over in een grote, glazen kom en voeg de plantaardige kipstukjes hieraan toe (ik snijd de grote stukken vaak eerst doormidden). Roer door elkaar en zorg dat alle stukjes goed bedekt zijn. Laat 30-60 minuten staan (langer mag ook) zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen.

Verwarm de plantaardige kipstukjes en de saus daarna in een wokpan, ongeveer 10 minuten op laag-middelhoog vuur (zet lager als het gaat koken). Serveer met rijst en sperziebonen (of andere groenten) of met een stuk naanbrood (recept vind je hier).

EET SMAKELIJK!

Terug naar Recepten