Vegan wafels

Wafels

Wafels op een luie zondagochtend zijn voor mij de ultieme start van een mooie dag! Gezellig met z’n allen aan de ontbijttafel terwijl iedereen z’n wafel op geheel eigen wijze belegt met fruit, yoghurt, gesmolten chocola of zelfgemaakte jam.

Je hebt nodig (voor +/- 10 stuks)

375 gram havermeel
3 tl bakpoeder
600 ml amandelmelk
1 banaan
4 el ahornsiroop
1,5 tl vanille-extract

wafelijzer

Zo maak je het

Zet het wafelijzer aan.
Prak de banaan helemaal fijn met een vork. Doe het meel en bakpoeder in een kom en meng door elkaar. Voeg de amandelmelk, ahornsiroop, vanille-extract en de geprakte banaan toe en meng dit goed door elkaar totdat een egaal beslag ontstaat.

Schenk steeds een beetje beslag in het wafelijzer, en zorg dat het hele wafelijzer bedekt is. Bak ze mooi bruin en beleg met alles wat jij lekker vindt.

Tips: banaan, aardbei, blauwe bessen, frambozen, jam, notenpasta, gesmolten pure vegan chocola, plantaardige yoghurt, zonnebloempitten, kokosschaafsel, gehakte noten.

EET SMAKELIJK!

Terug naar Recepten